Voimavarakeskeinen eli ratkaisukeskeinen työtapa on salliva ja siinä voidaan vapaasti liittää kognitiivisen terapian harjoituksia, narratiivisen terapian ulkoistamistekniikoita, NLP-tekniikoita, tarinoita, paradoksaalisia kotitehtäviä, sopimuksia jne. Asiakkaana voi olla esim. yksilö, perhe, ryhmä tai työyhteisö. Asiakkaan verkostot ja läheiset nähdään voimavarana ja pulmia voidaan ratkoa yhteistyössä heidän kanssaan.
Voimavarakeskeisessä psykoterapiassa pyritään löytämään luovia ratkaisuja korostamalla toiveikkuutta, voimavaroja, edistystä ja yhteistyötä sekä hyödyntämään asiakkaan kykyjä, taitoja ja osaamista käsillä olevan pulman ratkaisemisessa tai tavoitteiden saavuttamisessa. Terapiassa tutkitaan erityisesti niitä aikoja ja hetkiä, jolloin vaikeudet ovat paremmin hallinnassa tai jokin tavoite toteutuu vaikka osaksikin. Tärkeää on kartoittaa tavoitteen suuntaan tapahtuvaa edistystä. Tärkeä osa työtä on aito myönteinen palaute sekä ansion ja kiitosten jakaminen edistyksestä. Oman menneisyyden historian tutkiminen on osa tätä terapiamuotoa.
Voimavarakeskeinen psykoterapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) - tai pitkää (1-3 vuotta). Tavallisesti voimavarakeskeinen psykoterapia on tiheydeltään 1-2 kertaa viikossa tapahtuvaa.
Voit tulla keskustelmaan terapiamuodon soveltuvuudesta tilanteeseesi varaamalla yksittäinen aika joltakin alla listatuilta voimavarakeskeiseen psykoterapiaan erikoistuneelta psykoterapeutiltamme. Käynti ei sido sinua pidempään hoitojaksoon.
Vastaanotto:
Yliopistonkatu 31, Turku
Palvelukielet:
englanti, suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, lapset, nuoret, parit
Kela-oikeudet:
toistaiseksi ei mahdollisuutta ottaa uusia kela-asiakkaita, vaativa lääkinnällinen kuntoutus, yksilöterapia
Suuntaus:
ratkaisukeskeinen
Koulutus:
ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ET, tunnekeskeinen pariterapia: perusopinnot, HOT/ACT-terapia perus- ja jatkokurssi, kasvatustieteiden maisteri, opettaja
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, biologisten vanhempien tuki sijaishuollossa, eroterapia, fobiat, hengelliset asiat, kriisi- ja tukikeskustelut, masennus, monikulttuurisuus, narsismi - rikotusta eheäksi, nuorisoterapia, olemisen ja elämän pohdinta, parisuhdeterapia, sijaisvanhempien tuki, sosiaalisten tilanteiden pelko, sovittelu ristiriitatilanteissa, surun käsitteleminen, traumaattiset elämäntilanteet, työssäjaksaminen, työuupumus, uusperheet, vanhempainohjaus ja -tuki, voimaannuttava lyhytterapia, voimavarakeskeinen terapia
|