Psykodynaamisen terapian lähestymistavan lähtökohtana on ajatus mielen rakentumisesta vuorovaikutuksellisena kehitysprosessina niistä subjektiivisista kokemuksista, jotka ovat syntyneet varhaisissa vuorovaikutussuhteissa. Psyykkinen ja usein myös somaattinen kärsimys voidaan tältä pohjalta nähdä viitteenä kehityksellisestä häiriöstä, joka näyttäytyy myös psykoterapeuttisessa vuorovaikutusprosessissa. Häiriön tai vääristymän tultua tunnistetuksi psyykkisten rakenteiden uudelleen muotoutuminen tulee mahdolliseksi tämän vuorovaikutussuhteen avulla.
Psykoterapeuttisen hoitosuhteen turvin voidaan käydä läpi kokemuksia, jotka ovat ylittäneet silloisen vastaanotto- ja sietokyvyn ja joiden kokemusten suhteen on jääty liian yksin. Hoitosuhteessa on mahdollisuus liittää nämä poissuljetut puolet oman minuuden piiriin ja eheytyä. Psykodynaamisen psykoterapian tavoitteena on potilaan itseymmärryksen syventäminen.
Lasten ja nuorten psykoanalyyttisen hoidon tavoitteena on auttaa poistamaan sisäisiä kehityksen estymiä ja auttaa omien yksilöllisten voimavarojen löytämisessä ja käyttämisessä.
Psykodynaaminen psykoterapia voi olla kestoltaan lyhyttä (n. 20 kertaa) - tai pitkää (1-3 vuotta). Tavallisesti se on tiheydeltään 1-3 kertaa viikossa tapahtuvaa.
Vastaanotto:
Iskoskuja 3, Vantaa
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, nuoret
Kela-oikeudet:
toistaiseksi ei mahdollisuutta ottaa uusia kela-asiakkaita, vaativa lääkinnällinen kuntoutus, yksilöterapia
Suuntaus:
psykodynaaminen
Koulutus:
psykodynaaminen psykoterapeutti, NLP master, teologian maisteri, aineopettaja (psykologia, filosofia ja uskonto), erikoistuminen vammaistyöhön, NLP- master practitioner
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, altistushoidot, defusing, fobiat, haastava käyttäytyminen, hengelliset asiat, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kriisi- ja tukikeskustelut, lapsettomuus, masennus, narsismi - rikotusta eheäksi, nuoruusikäisten psykoterapia, olemisen ja elämän pohdinta, pakko-oireinen häiriö OCD, psykodynaaminen terapia, sijaisvanhempien tuki, sosiaalisten tilanteiden pelko, sovellettu rentoutus, surun käsitteleminen, traumaattiset elämäntilanteet, työuupumus, urheilupsykologia, vanhempainohjaus ja -tuki
|