Luovassa työskentelyssä voidaan näyttämölle tuottaa mitä tahansa tilanteita, tapahtumia ja tarinoita. Terapeuttisessa psykodraamassa päähenkilö esittää näyttämöllä omaa elämäänsä ja sisäistä maailmaansa. Eläytyvä työskentely tekee mahdolliseksi tunteiden purkamisen ja elämyksellisen puhdistautumisen, mutta myös asioiden ilmaisemisen, tutkimisen, harjoittelun ja korjaamisen. Jokainen ryhmään osallistuva voi työskennellä tuntien ohjaajan ja ryhmän tuen takanaan.
Psykodraaman tekemisessä olennaisia asioita ovat mm. virittäytyminen, spontaani itseilmaisu, kokemusten ja tunteiden jakaminen ryhmässä sekä työskentelyjen erittelevä läpikäyminen jälkikäteen tapahtuvassa prosessointi-istunnoissa. Psykodraamaa käytetään mm. terapiassa, kasvuryhmissä, kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä yhteiskunnallisten kysymysten käsittelyssä.
Psykodraamassa yhdistyvät tarinoiden kertomisen perinne, spontaani leikki ja itseilmaisu sekä vuorovaikutuksen ja ryhmäprosessoinnin avulla tapahtuva ilmiöiden tutkiminen. Psyykkisen työskentelyn tukena ovat terapeuttiset teoriat ja pohdinnat. Psykodraaman kantava idea on se, että kukin voi vuorollaan luottamuksellisessa ilmapiirissä tulla nähdyksi, ymmärretyksi ja hyväksytysti omana itsenään ilman haavoittamisen, hylkäämisen tai hyväksikäytön pelkoa.
Vastaanotto:
Keskuskatu 17, Seinäjoki
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, nuoret
Kela-oikeudet:
toistaiseksi ei mahdollisuutta ottaa uusia kela-asiakkaita, yksilöterapia
Suuntaus:
kognitiivinen
Koulutus:
kognitiivinen psykoterapeutti YET, NLP master, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosionomi
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, altistushoidot, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kognitiivinen psykoterapia, kriisi- ja tukikeskustelut, krooninen kipu, masennus, mindfulness, NLP, olemisen ja elämän pohdinta, päihdehoito, pakko-oireinen häiriö OCD, psykodraama, rentoutus, riippuvuudet, surun käsitteleminen, työssäjaksaminen, työuupumus, unettomuuden lääkkeetön hoito
|