Perheterapiassa havainnoijan ja havainnoitavan välinen suhde on erilainen kuin esimerkiksi yksilö- tai ryhmäterapiassa. Perheterapeutti on kiinnostuneen utelias, kaikkien puolella, välttää syntipukkiasetelmien vahvistumista, ei suostu perhesalaisuuksien vahvistamiseen ja pyrkii koko ajan hahmottamaan perheen voimavaroja, erityisesti niitä, joita perhe itse ei ole havainnut.
Perheterapia on määriteltävissä kuin monet muut psykoterapiamuodot. Sen taustalla hyvin erilaisia hoidollisen väliintulon tapoja sekä erilaisia teoriakokonaisuuksia.
Terapeutin tekemien kysymysten avulla perhe alkaa usein itse hahmottaa uudella tavalla ongelman ulottuvuuksia, hoitoon liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä vuorovaikutuksellisia ratkaisuja. Terapeuttinen muutosprosessi tapahtuu usein terapiaistuntojen ulkopuolella arkipäivän vuorovaikutuksessa.
Perheterapiaa käytetään lisäksi usein muiden hoitomuotojen tukihoitona (esim. jollakin perheenjäsenellä on mielenterveysongelma tai huumeriippuvuus), jolloin se parantaa perushoidon tuloksellisuutta tai hoitomyöntyvyyttä.
Perheterapian toteutuminen vaihtelee kestoltaan ja tiheydeltään. Se voi tapahtua kerran viikossa, kerran kuukaudessa tai jopa harvemmin. Perheterapian kesto vaihtelee muutamasta käynnistä noin 20 käyntiin, jolloin kokonaiskesto voi olla puolesta puoleentoista vuoteen, toisinaan myös kauemmin. Perheterapiasta voi saada tietyin edellytyksin Kela-korvausta.
Tule keskustelmaan terapiamuodon soveltuvuudesta tilanteeseenne yksin tai yhdessä perheesi kanssa varaamalla yksittäinen aika joltakin alla listatuilta perheterapiaan erikoistuneelta psykoterapeultiltamme. Käynti ei sido teitä pidempään hoitojaksoon.
Vastaanotto:
Yliopistonkatu 31, Turku
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, lapset, nuoret, parit, perheet
Kela-oikeudet:
paripsykoterapia, perheterapia
Suuntaus:
paripsykoterapia, perheterapia, seksuaaliterapia
Koulutus:
apsen suru: läheisensä menettäneen lapsen kohtaaminen ja tukeminen, Kasvatustieteen yo, paripsykoterapeutti, perheneuvoja, seksuaaliterapeutti, teologian tohtori, Työyhteisökonsultti, perheterapeutti ET, tunnekeskeinen pariterapia; perusopinnot
Kokemus:
eroterapia, ikääntymisen ja eläköitymisen ongelmat, kriisi- ja tukikeskustelut, lapsettomuus, masennus, olemisen ja elämän pohdinta, parisuhdeterapia, perheterapia, perheväkivalta, sateenkaariperheet, seksuaaliterapia, sijaisvanhempien tuki, sovittelu ristiriitatilanteissa, surun käsitteleminen, tunnekeskeinen pariterapia, työssäjaksaminen, työuupumus, uusperheet, vanhempainohjaus ja -tuki, vauva- ja pikkulapsiperheet
|
Vastaanotto:
Yliopistonkatu 31, Turku
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, nuoret, parit, perheet
Kela-oikeudet:
paripsykoterapia, perheterapia, vanhempien ohjaus
Suuntaus:
paripsykoterapia, perheterapia
Koulutus:
filosofian maisteri, Kätilö, pari-ja perhepsykoterapia ET, Traumakoulutus 6pv, opettaja
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, eroterapia, haastava käyttäytyminen, hengelliset asiat, kriisi- ja tukikeskustelut, lapsettomuus, olemisen ja elämän pohdinta, parisuhdeterapia, perheterapia, perheväkivalta, rentoutus, riippuvuudet, sovellettu rentoutus, surun käsitteleminen, suuttumuksen hallinta, traumaattiset elämäntilanteet, tunnekeskeinen pariterapia, työssäjaksaminen, työuupumus, vanhempainohjaus ja -tuki, vauva- ja pikkulapsiperheet, voimavarakeskeinen terapia
|
||||