Kognitiivinen psykoterapiatyöskentely on usein hyvin käytännönläheistä. Siinä pyritään löytämään jäykkiä ja ylikorostuneita ajatusvääristymiä ja tutkimaan niitä. Kun näitä vääristymiä oppii ymmärtämään, niin silloin avautuu mahdollisuus ajatella asioista toisin sekä toimia arjessa uudella tavalla.
Kognitiivinen psykoterapia on yleensä yksilöterapiaa, mutta se voi olla myös ryhmäterapiaa, pariterapiaa tai perheterapiaa. Se soveltuu kaikille ikäryhmille, myös lapsille. Monia kognitiivisen psykoterapian työtapoja sovelletaan muissa psykoterapiasuuntauksissa, neuvonnassa, konsultaatiossa ja työnohjauksessa.
Kognitiivisella psykoterapialla on vahva teoreettinen ja tieteellinen pohja. Se estää oireiden uusiutumista, koska psykoterapiassa opitaan oireiden tunnistamista ja itsehoitokeinoja. Kognitiivisen psykoterapian on todettu olevan tehokas depression, masennuksen, syömishäiriöiden ja ahdistuksen (paniikkihäiriö, sosiaaliset pelot, pakko-oireinen häiriö ja traumaperäinen stressireaktio) hoitomuoto. Kognitiivisella psykoterapialla on hoidettu myös psykosomaattisia ongelmia, päihderiippuvuutta, persoonallisuushäiriöitä ja skitsofreniaa.
Kognitiivinen psykoterapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) tai pitkää (1-3 vuotta). Tavallisesti kognitiivinen psykoterapia on tiheydeltään 1-2 kertaa viikossa tapahtuvaa. Tule keskustelmaan terapiamuodon soveltuvuudesta tilanteeseesi varaamalla yksittäinen aika joltakin alla listatuilta kognitiiviseen psykoterapiaan erikoistuneelta psykoterapeultiltamme. Käynti ei sido sinua pidempään hoitojaksoon.
Vastaanotto:
Tullikatu 6, Tampere
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, parit
Kela-oikeudet:
vaativa lääkinnällinen kuntoutus, yksilöterapia
Suuntaus:
kognitiivinen
Koulutus:
psykologi, ammatillinen opettajan tutkinto, työnohjaaja
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, fobiat, ikääntymisen ja eläköitymisen ongelmat, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kognitiivinen käyttäytymisterapia, kognitiivinen psykoterapia, kriisi- ja tukikeskustelut, masennus, sosiaalisten tilanteiden pelko, syömishäiriöt, traumaattiset elämäntilanteet, työssäjaksaminen, työuupumus, unettomuuden lääkkeetön hoito
|