Integratiivisessa psykoterapiassa asiakas ja terapeutti neuvottelevat yhdessä asiakkaan yksilöllisistä tavoitteista ja hänelle soveltuvista työtavoista. Psykoterapian pituudesta ja tiheydestä sovitaan asiakaskohtaisesti. Asiakkaan läheisiä ja verkostoa voidaan tavata osana psykoterapiaa. Integratiivinen psykoterapia tähtää asiakkaan psyykkisen hyvinvoinnin lisääntymiseen ja toimintakyvyn parantumiseen.
Yleisenä tavoitteena on asiakkaan elämässä toistuvien oireiden ja ongelmien poistuminen, lieventyminen tai uudenlaisen suhteen muodostuminen ongelmallisiksi koettuihin asioihin. Näitä tavoitteita kohti päästään terapiassa erityisesti itseymmärryksen lisääntymisen ja tunteiden säätelyn kehittymisen myötä. Integratiivisen psykoterapian yleisimpiä työtapoja ovatkin asiakkaan mielenliikkeiden havainnoiminen ja tutkiminen sekä uusien toimintatapojen kokeileminen ja omaksuminen yhteistyössä terapeutin kanssa. Tähän liittyen terapeutit voivat käyttää erilaisia terapeuttisia tekniikoita, kuten harjoituksia tai kotitehtäviä asiakkaan tarpeista ja omista lähtökohdistaan riippuen.
Integratiivinen psykoterapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) - tai pitkää (1-3 vuotta). Tavallisesti integratiivinen psykoterapia on tiheydeltään 1-2 kertaa viikossa tapahtuvaa.
Vastaanotto:
Tapiontori 1, Espoo
Palvelukielet:
englanti, ruotsi, suomi
Kela-oikeudet:
toistaiseksi ei mahdollisuutta ottaa uusia kela-asiakkaita, yksilöterapia
Suuntaus:
kognitiivinen, ratkaisukeskeinen
Koulutus:
ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ET, kognitiivinen lyhytpsykoterapia, psykofyysinen psykoterapia I-taso, sosiodraama, toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja TRO, expressive arts therapist, kasvatustieteiden maisteri, kehopsykoterapeuttinen koulutus, toiminnalliset menetelmät psykoterapiassa
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, hahmo- eli gestalt-terapia, hengelliset asiat, ikääntymisen ja eläköitymisen ongelmat, integratiivinen psykoterapia, kriisi- ja tukikeskustelut, kuvataideterapia, lapsettomuus, masennus, mindfulness, olemisen ja elämän pohdinta, painonhallinta, pakko-oireinen häiriö OCD, post-traumaterapia, psykodraama, rentoutus, skitsofrenia, sosiaalisten tilanteiden pelko, surun käsitteleminen, terapeuttinen kirjoittaminen, traumaattiset elämäntilanteet, TRE, työssäjaksaminen, työuupumus
|