HLBTIQ-terapia
Apua itsetunnon vahvistamiseen

HLBTIQ-terapiassa vahvistetaan ihmisen itsetuntoa sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Ihminen kohdataan ihmisenä. Terapian tavoitteena on tukea ihmisen omaa yksilöllisyyttä sekä ainutlaatuisuutta.
Mielenterveys, masennus, ahdistus, uupumus
TAVOITTEENA HYVÄ MIELI

HLBTIQ-terapeutti on kouluttautunut kohtaamaan asiakkaansa seksuaalisuuteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen liittyvissä erilaisissa asioissa kuten:

  • Homoseksuaalisuus: yksilö voi tuntea romanttista, eroottista ja seksuaalista vetovoimaa omaa sukupuolta edustavaa ihmistä kohtaan. Lesbo on naispuolinen homoseksuaalinen ihminen.

  • Intersukupuolisuus: henkilöllä on molempien sukupuolten ruumiillisia sukupuoliominaisuuksia synnynnäisesti tai että hänen biologinen sukupuolikaksinaisuutensa tulee esiin murrosiässä.

  • Transgender: henkilö voi kokea olevansa sukupuoleton, sukupuoleltaan määrittelemätön tai yhdistelmä miehisenä ja naisellisena pidettyä ruumiillisuutta, tyyliä ja persoonan piirteitä.

  • Transsukupuolisuus: henkilö kokee voimakasta kokemusta ristiriidasta oman biologisen ja kokemansa sukupuolen välillä. Yksi mahdollisuus ratkaista ristiriita on sukupuolenkorjausprosessi.

  • Transvestismi: henkilö kokee sukupuolista halua esiintyä "vastakkaisen" sukupuolen edustajana, etenkin pukeutumalla sen vaatteisiin. Transihmisillä tarkoitetaan transsukupuolisia, transgender ja transvestiittejä.

Tarkemman sanaston löydät osoitteesta: http://transtukipiste.fi/hlbtiq-sanasto/

HLBTIQ-terapialla pyritään auttamaan ihmistä seksuaalisissa itsetunto-, seksuaali-identiteetti- ja sukupuolisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Terapiassa luodaan yhteyttä asiakkaan omaan seksuaaliseen minäkuvaan ja vahvistetaan hänen voimavarojansa. Lisäksi luodaan terveitä rajoja ja resursseja sekä pyritään luomaan arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi omana itsenään.

HLBTIQ-terapia tapahtuu pääsääntöisesti keskustelun avulla sekä toiminnallisia menetelmiä käyttäen. HLBT-terapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) - tai pitkää (1-2 vuotta). Tavallisesti HLBT-terapia on tiheydeltään kerran viikossa tapahtuvaa.


Suositeltavat terapeutit

psykoterapeutti Anja Snellman

Anja Snellman

terapeutti
Vastaanotto: Mannerheimintie 12 B, Helsinki
Palvelukielet: englanti, suomi
Kohderyhmä: aikuiset, nuoret, parit
Kela-oikeudet: ei vielä oikeuksia
Suuntaus: integroiva, ratkaisukeskeinen, seksuaaliterapia
Koulutus: ratkaisukeskeinen terapeutti, kirjailija, kirjallisuuden käyttö terapiassa, lyhytterapia, sanataideterapeutti, seksuaaliterapeutti, tunnekeskeinen pariterapia: perusopinnot, filosofian maisteri, kirjallisuusterapeuttiset menetelmät, luovat menetelmät terapiassa, mahdollisuus koiran käyttöön terapiassa
psykoterapeutti Jarmo Supponen

Jarmo Supponen

psykoterapeutti
Vastaanotto: Mannerheimintie 12 B, Helsinki
Palvelukielet: suomi
Kohderyhmä: aikuiset
Kela-oikeudet: yksilöterapia
Suuntaus: integroiva, ratkaisukeskeinen
Koulutus: ratkaisukeskeinen psykoterapeutti YET, erikoissairaanhoitaja, päihdeterapeutti /yksilöohjaus, Hiv-positiivisten kriisi- ja psykoterapia

Tiedustelut

Asiakaspalvelumme neuvoo maksutta ajanvarausten, Kela-korvausten sekä terapiamuodon ja terapeutin valinnan kysymyksissä. Terapeuttien ammatillista neuvontaa saa verkkoneuvontapalvelusta tai varaamalla ajan vastaanotolle.

Haluatko kysyä terapiasta tai työnohjauksesta? Ota yhteyttä.
Kysymyksesi:
Sähköpostiosoitteesi:

Asiakaspalvelumme vastaa sinulle henkilökohtaisesti yhden työpäivän sisällä. Neuvonta on sinulle maksutonta.

Ajanvaraukset ja tiedustelut verkossa, sähköpostitse tai puhelimitse
044 4141 000